Polityka prywatności

Polityka Prywatności obowiązująca 01.01.2021

Jakie dane o Tobie zbieramy?


• Dane zbierane podczas transakcji zakupu:
Dokonując transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Cię o imię, nazwisko (firmę), adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail, oraz dane dotyczące formy płatności. Dane te będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji.

• Dane zbierane automatycznie:
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, przeglądanej oferty, źródło wizyt, itp. tzw. ciasteczka.

Podczas wizyty na naszej witrynie zbierane są informacje o przeglądanych, wyświetlanych, zamawianych, dodawanych do koszyka i do ulubionych przez Ciebie produktów. Dzięki tym informacjom nasza oferta zostanie lepiej dopasowana do Twoich potrzeb i zaprezentujemy Ci produkty bardziej dopasowane do Twoich zainteresowań. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie tych informacji, wystarczy, że zablokujesz ciasteczka cookies w swojej przeglądarce.


• Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami:
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania, itp. (zależą one od formy kontaktu oraz tematu i zbierane są tylko najpotrzebniejsze dane).

  • Dane jakie są zbierane w zależności od wybranej formy płatności:
  • płatności elektroniczne – imię, nazwisko, adres (ulica, numer domu, miasto, kod pocztowy), adres email, nazwa firmy,

  • płatność kartą – imię, nazwisko, numer karty, data ważności karty (mc/rok), kod cvv karty),

Przekazanie powyższych danych osobowych ma na celu dokonanie transakcji zakupu. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do przeprowadzenia transakcji przy użyciu powyższych form płatności.


W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zebrane o Tobie na naszej witrynie nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.

Dane zebrane podczas składania zamówienia będą wykorzystane w celu realizacji transakcji.

W przypadku wybrania szybkich płatności za zamówienie, dane zostaną przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze (BlueMedia), w celu opłacenia złożonego zamówienia. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz dokonać płatności w ten sposób.

W przypadku dokonania zakupów w naszym sklepie Twoje dane zostaną przekazane do wybranej przez Ciebie firmy kurierskiej, w celu realizacji zamówienia. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz abyśmy zrealizowali zamówienie.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie tych informacji, wystarczy, że zablokujesz ciasteczka cookies w swojej przeglądarce internetowej.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli uprawnionych organów państwowych Twoje dane mogą zostać udostępnione ich pracownikom zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Masz prawo do żądania niezwłocznego usunięcia danych osobowych, które Ciebie dotyczą, pod warunkiem, że nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub nie są w inny sposób przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Możesz to zrobić pisząc do nas wiadomość e-mail, kontaktując się osobiście lub przesyłając pismo drogą tradycyjną. W przypadku otrzymania takiego zgłoszenia zastrzegamy sobie prawo do jego weryfikacji.

Masz prawo do uzyskania informacji o treści przechowywanych na Twój temat danych osobowych.

Masz prawo do przeniesienia danych osobowych przez nas zebranych, a które Ciebie dotyczą do innego Administratora. W tym celu skontaktuj się z nami pisemnie lub za pośrednictwem wiadomości e-mail. W przypadku otrzymania takiego zgłoszenia zastrzegamy sobie prawo do jego weryfikacji.

Masz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zebranych na Twój temat. Przetwarzanie zostanie wstrzymane pod warunkiem, że nie będą istniały podstawy prawne, które będą nadrzędne w stosunku do zgłoszonego sprzeciwu. W tym celu skontaktuj się z nami pisemnie lub za pośrednictwem wiadomości e-mail. W przypadku otrzymania takiego zgłoszenia zastrzegamy sobie prawo do jego weryfikacji.

Dodatkowe informacje

Twoje dane będą przechowywane przez okres świadczenia Ci usług oraz przez okres niezbędny dla zrealizowania zwrotu, rozpoznania ewentualnej reklamacji, okres wymagany przepisami ustawy o rachunkowości, przedawnienia roszczeń cywilnoprawnych lub wygaśnięcia obowiązków wynikających z prawa podatkowego. Okres przechowywania danych w większości przypadków nie będzie dłuższy niż 6 lat.

Dane, które podajesz na naszym Sklepie, a oznaczone gwiazdką są niezbędne do zrealizowania umowy na Twoją rzecz i są zbierane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - dalej "Rozporządzenie". Pozostałe dane są zbierane na podstawie Twojej zgody, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia i możesz zgodę w każdej chwili wycofać.

W każdej chwili masz prawo do wniesienia skargi w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dane, które udostępniasz przez media społecznościowe lub portale, z których korzystasz, aby dokonywać zakupów w naszym sklepie, także te dane zbierane automatycznie przez w/w portale i media, mogą być wykorzystywane przez administratorów lub właścicieli tych portali lub mediów. Zasady wykorzystania danych przez w/w podmioty ustalają one we własnym zakresie i my nie mamy na to wpływu.

W przypadku, gdy kupujesz nasze towary lub usługi za pośrednictwem portali należących do osób trzecich (nie za pośrednictwem naszego sklepu), wówczas te osoby trzecie mogą pozyskiwać od Ciebie dane osobowe związane z korzystaniem z takiego portalu i samym zakupem; nie mamy jednak wpływu na takie zbieranie danych przez te osoby i zasady zbierania danych przy takich zakupach są ustalane przez te osoby trzecie.


Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. W przypadku konsumentów w rozumieniu art. 22¹ Kodeksu cywilnego, poinformujemy o zmianach ze stosownym wyprzedzeniem oraz poinformujemy o przysługujących im prawach związanych z taką zmianą.

Kontakt

Administratorem przetwarzającym dane jest: EWEBA Ewelina Betiuk pod adresem Oliwska 10f/8, 03-334 Warszawa NIP: 5632233161, REGON: 142701385, wpisanego do rejestru przedsiębiorców Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Rozwoju.
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt za pośrednictwem wiadomości e-mail na adres kontakt@meenio.com.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl